Відпрацьовуватимуть захоплення України: білоруські військові організують навчання

У навчаннях візьмуть участь російські військові й країни ОДКБ
Важливо
Відпрацьовуватимуть захоплення України: білоруські військові організують навчання
Білоруські військові / Фото: Shutterstock
1 Вересня 2022, 17:16
читать на русском

З 8 по 14 вересня білоруські військові організують військові навчання, на яких, ймовірно, тренуватимуться "звільняти" території, тимчасово захоплені противником. Мова йде, можливо, про прикордонні райони України.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов у ході брифінгу.

8-14 вересня в Білорусі заплановано проведення командно-штабного навчання, в ході якого основна увага ймовірно буде приділятися питанням ведення маневреної оборони з подальшим переходом в контрнаступ зі звільненням території, тимчасово захопленої противником. Особливостями даного навчання є наступне: вперше відпрацьовується питання звільнення тимчасово окупованих територій, проведення контрнаступу і вихід на державний кордон, - сказав Олексій Громов.

Він зазначив, що у військових навчаннях візьмуть участь російські військові й країни ОДКБ, та підрозділ західного оперативного командування Білорусі.

Хочу зазначити, що за задумом командно-штабного навчання передбачається звільнення частини втраченої території умовної держави. Не виключається, що під так званою втраченою територією мається на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей, - пояснив Громов.

За його словами, ці плани відповідають концепції спільних дій так званої Союзної держави (Росія і Білорусь) на українському напрямку. Проте ЗСУ готові до будь-яких варіантів розвитку подій.

Ймовірність проведення наступу противника з території Білорусі або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою, - додав він.

Нагадаємо, загрози проведення наземної операції з боку Білорусі наразі немає.

Читайте також

1