Відсьогодні на Закарпатті запроваджують перевірки документів у людей

Зміни діятимуть протягом дії воєнного стану на території України
Відсьогодні на Закарпатті запроваджують перевірки документів у людей
Порушники комендантської години Фото: https://ch.npu.gov.ua
1 Грудня 2023, 12:42
читать на русском

Рада оборони області прийняла рішення запровадити перевірку документів людей на території Закарпатської області. Зміни набирають чинності вже 1 грудня.

Про це йдеться у розпорядженні, яке було опубліковано на сайті Закарпатської обласної військової адміністрації.

Зміни діятимуть протягом дії воєнного стану на території України.

Зокрема, будуть призначені коменданти районів і міст Закарпатської області, які визначать уповноважених осіб для здійснення перевірки документів.

"Такі заходи здійснюються відповідно до Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 29 грудня 2021 року №1456", - пише пресслужба ОВА.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що в уряді хочуть ввести штрафи для порушників комендантської години. Цьому передували декілька скандалів у Києві та регіонах, пов'язаних з тим, що ресторани працювали під час комендантської години.

Клименко тоді наголошував, що штрафувати планують лише заклади. МВС пропонувало, щоб штрафи становили 34-170 тисяч гривень за перше порушення, а за повторні порушення протягом року - 340-680 тисяч гривень.

1