Відсьогодні в Україні розпочали прийом заяв у кандидати в помічники ветеранів

Це відбувається в рамках повного запуску проєкту Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана
Відсьогодні в Україні розпочали прийом заяв у кандидати в помічники ветеранів
Помічник ветерана
1 Грудня 2023, 20:49
читать на русском

В Україні 1 грудня починається прийом заяв від кандидатів у помічники ветеранів на 2024 рік.

Про це повідомляє  урядовий портал України.

Зазначається, що всі заяви на участь у відборі на посади помічників ветеранів, подані з 1 грудня 2023 року, будуть розглянуті та опрацьовані з 1 січня 2024 року.

Це відбуватиметься в рамках повного запуску проєкту Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана.

Наразі проєкт реалізується в 10 регіонах: це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ.

Наступного року проєкт буде масштабовано по всій Україні. Загалом у 2024 році заплановано підготувати до 15 тисяч помічників ветеранів. За принципом "рівний з рівним" вони надаватимуть демобілізованим воїнам сервісну підтримку на шляху реінтеграції до мирного життя в громадах.

Інститут помічника ветерана є новою адміністративно-сервісною реалією в діяльності територіальних громад країни найближчого майбутнього. Заявку можна подати за посиланням.

Нагадаємо, українські військові мають пільги на оплату комуналки. Право на знижку мають учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени сімей загиблих.

Читайте також

1