Вихідні в Україні будуть прохолодними та дощовими

Спека утримається лише на півдні нашої держави
Вихідні в Україні будуть прохолодними та дощовими
Дощ
7 Липня 2023, 13:42
читать на русском

Вже від 7 липня, в Україні почне холоднішати, на більшій частині території нашої держави йтимуть дощі.

Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

"7-8 липня дощі з грозами триватимуть періодично на заході, півночі та в центрі України, проте почнеться милосердне зниження температури повітря - спека поступиться", - каже синоптик.

Про те, що найближчими днями спека в Україні слабшатиме, свідчить й прогноз синоптика Ігоря Кібальчича з порталу "Метеопрог".

За його даними, 8 липня, у більшості областей, окрім південного сходу, очікуються грозові дощі, місцями опади будуть сильними. Також очікуються грози, місцями град. Вітер на Лівобережжі країни східної чверті, на Правобережжі північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +17…+22 °С, вдень +28…+33 °С, у західних та північних областях температура становитиме більш комфортні +22…+27 °С.

У неділю, 9 липня, у західних та північних областях вже буде переважно без опадів. На решті території країни очікується дощова та нестійка погода. Вітер змінних напрямків, у західній частині північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +15…+20 °С, а вдень по всій країні очікується +27…+32 °С.

Нагадаємо, в Україні найближчими днями очікується стабільне підвищення температури практично по всій території. Ніяких різких коливань температури не передбачається. Подекуди спека досягатиме +35°. Допомагатимуть її здолати локальні короткочасні дощі.

1