Війна не закінчена: влада Києва просить все ще не повертатись

З усіх напрямків всі укріплення удосконалюються, аби столиця була захищеною
Головне
Війна не закінчена: влада Києва просить все ще не повертатись
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
25 Квітня 2022, 06:10
читать на русском

Київ удосконалює укріплення з усіх напрямків для більшого захисту. Водночас влада закликає жителів не повертатись до столиці, оскільки війна ще не закінчена.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі телемарафону.

З усіх напрямків всі укріплення удосконалюються, ми працюємо практично щоденно для того, щоб столиця була захищеною.

З іншого боку, працюємо, щоб відновити маршрути громадського транспорту, відновити всі логістичні ланцюжки забезпечення міста, щоб життя в місті також було комфортним, - зазначив Поворозник.

За його словами, влада Києва просить тих, хто виїхав зі столиці, "поки що залишатися в безпечних місцях", оскільки "війна не закінчена, і складно прогнозувати, як будуть розгортатися події".

Він зазначив також, що комфортність проживання в місті не повинна шкодити обороноздатності. У місті став краще курсувати громадський транспорт.

Практично в режимі мирного часу запрацював метрополітен, практично весь електричний транспорт вийшов на вулиці, у нас відкрилося багато магазинів і об’єктів, які займаються забезпеченням тих людей, які проживають в місті. Але, повертаючись до міста, все більше людей хочуть повертатися на звичну роботу. Тому ми будемо щасливі, якщо будуть відкриватися об’єкти бізнесу не тільки ті, що пов’язані з продажем чи обслуговуванням, - сказав Поворозник.

Війна в Україні, Київ, військовий, тероборона

Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua

Водночас голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов у зведенні за тиждень відзначає, що до Києва прибувають мешканці. Основні зусилля усіх служб направлені на забезпечення життєдіяльності міста, відновлення пошкоджень внаслідок авіаційних та ракетних ударів противника.

Рятувальники продовжують розбирати завали та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. За час повномасштабної російської агресії підрозділами ДСНС виявлено, вилучено та знищено 866 вибухонебезпечних предметів, зокрема 2 авіаційні бомби, обстежено та очищено територію площею 14,25 га.

Проводяться заходи щодо підготовки до оборони міста, зокрема над покращенням укриттів для мешканців. Для забезпечення своєчасного інформування населення, а також надійного звʼязку до інтернету вже під'єднано 815 укриттів.

Здійснюються заходи щодо розблокування вулиць міста та покращення сполучення всередині столиці. Блокпости продовжують оптимізуватися, аби розвантажити місто.

Наземний громадський транспорт столиці (автобуси, тролейбуси, трамваї) курсує з 7:00 до 21:00.

Нагадаємо, що росія уже відстріляла по Україні більшу частину свого ракетного арсеналу, але ракет у РФ ще дуже багато.

Читайте також