Військовий переворот у М'янмі: силовики вбивають, б'ють та арештовують протестувальників

Протестувальники вимагають звільнення затриманих та виступають проти захоплення влади
Ексклюзив
Військовий переворот у М'янмі: силовики вбивають, б'ють та арештовують протестувальників
Військові у М’янмі Фото: Rod JJ / Facebook
13 Березня 2021, 18:15
читать на русском

У М'янмі через військовий переворот ситуація загострюється. Поліціянти відкривають вогонь по протестувальниках, б'ють не тільки дорослих, але й дітей, проникають в будинки.

Як повідомляє Reuters, в М'янмі протестувальники зібралися біля відділення поліції в районі Таркета. Вони вимагали звільнення затриманих, яких заарештували раніше. Але поліціянти відкрили вогонь по натовпу, загинули щонайменше двоє людей.

12 березня Молитва учнів Давей заарештували за молитву Будді, оскільки це заборонено за статтею 18.

У М'янмі військові та поліція жорстоко б'ють та арештовують дітей. Увечері 12 березня військові та поліція побили та заарештували дітей віком до 18 років, окрім того, що вони проникли в будинки та заарештували людей у Мандалі.

Поліція не лише б'є людей, але й вбиває.

11 березня в країні силовики вбили щонайменше вісім людей.

Протестувальники з підручних матеріалів роблять бронежилети, нарукавники та капелюхи.

Як зазначається на сайті міністерства внутрішньої безпеки США, то країна надала тимчасовий притулок громадянам М'янми, які перебувають на території Штатів. Рішення прийняло міністерство внутрішньої безпеки.

Громадяни М'янми зможуть перебувати й працювати в США протягом наступних 18 місяців, депортувати їх не будуть.

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас повідомив, що через військового перевороту і насильство сил безпеки проти цивільного населення, народ Бірми страждає від складного становища і посилення гуманітарної кризи в багатьох частинах країни.

Після ретельного аналізу цієї жахливої ситуації я призначив Бірмі тимчасовий захищений статус, щоб бірманські громадяни та постійні жителі могли тимчасово залишатися в Сполучених Штатах, - заявив міністр.

Читайте також

Через зростання насильства проти протестувальників у М'янмі YouTube видалив канал військових, які здійснили переворот в країні. Про це повідомляє CNN.

Також YouTube закрив кілька каналів, пов'язаних із М'янмою. Зокрема, державні MRTV та Myawaddy Media.

В TikTok також обмежили контент з М'янми.


Контекст. 1 лютого в М'янмі відбувся військовий переворот через поразку на виборах. Військові захопили владу, а президента заарештували. Після цього в країні почалися протести.

В ООН повідомили, що в результаті придушення протестів в М'янмі загинуло понад 50 осіб.