Військові зможуть йти у відпустки під час воєнного стану: Рада ухвалила законопроєкт

"ЗА" проголосували 269 депутатів
Важливо
Військові зможуть йти у відпустки під час воєнного стану: Рада ухвалила законопроєкт
Військовий Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
1 Грудня 2022, 20:42
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Про це повідомив у Telegram нардеп партії "Голос" Ярослав Железняк.

"Рада схвалила в цілому законопроєкт №8081 щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану", - написав Железняк.

Зазначено, що законопроєкт передбачає, що:

  • в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення;
  • кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець;
  • частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Нагадаємо, Міністерство оборони України завершило офіційну реєстрацію нормативно-правових актів, якими регламентується оформлення документів учасників бойових дій (УБД) під час відсічі повномасштабної агресії росії. З 1 грудня поточного року стартує робота з оформлення цих документів.

Читайте також

1