Військовим повернули давно обіцяні доплати від 30 до 100 тисяч гривень

Відповідну постанову ухвалив Кабмін
Важливо
Військовим повернули давно обіцяні доплати від 30 до 100 тисяч гривень
ЗСУ, Збройні сили України, українські військові / Фото: president.gov.ua
10 Серпня 2023, 15:47
читать на русском

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні  ухвалив постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників.

Про це у Telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 "На час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тис. грн щомісяця. Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тис. грн. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях — 100 тис. грн", - зазначив Шмигаль.

Також, за його словами, встановлюються щомісячні доплати для строковиків і курсантів у розмірі 6 тис. грн і 2,35 тис. грн відповідно.

"Робимо все, аби кожен, хто захищає Україну від російських окупантів, відчував підтримку й допомогу держави", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення РФ український уряд за ініціативою президента затвердив великі доплати для військових. Тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, мали доплачувати по 100 тисяч гривень на місяць, решті - по 30 тисяч гривень на місяць.

Пізніше уряд вирішив, що з 1 лютого 2023 року доплати матимуть лише ті, хто виконує бойові завдання, оскільки бюджетних грошей на всі виплати не вистачало.

У квітні Рада проголосувала за повернення доплати в розмірі 30 тисяч гривень, але законопроєкт був заблокований для підписання.

Зрештою наприкінці червня Рада спромоглася остаточно ухвалити закон про доплати 30-100 тисяч гривень українським військовим. Президент підписав цей закон 30 червня.

Читайте також

1