Військовослужбовець влаштував масову стрілянину у Дніпрі та втік: фото підозрюваного

В трагедії загинули п'ятеро людей
Військовослужбовець влаштував масову стрілянину у Дніпрі та втік: фото підозрюваного
Зброя Фото:Tima Miroshnichenko з Pexels
27 Січня 2022, 07:51
читать на русском

Вночі 27 січня у Дніпрі військовослужбовець Національної гвардії розстріляв своїх товаришів по службі - загинули п'ятеро людей, ще п'ятьох поранених ушпиталили.

Як повідомляє поліція Дніпропетровської області, у місті та в області введено поліцейську спецоперацію: тривають пошуки підозрюваного - це уродженець Одеської області, солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.

Солдата шукають також у сусідніх областях. На його пошуки відправлені всі служби поліції.

Рябчук Артемій Фото: МВС

Подія сталася сьогодні, 27 січня, близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу. До поліції надійшло повідомлення про те, що військовослужбовець Національної гвардії відкрив вогонь із автоматичної зброї. У результаті п’ятеро військовослужбовців загинули на місці, ще п’ять осіб отримали поранення. Стрілець із автоматичною зброєю втік з місця злочину, - йдеться у повідомленні.

На місце злочину виїхало керівництво ГУНП в Дніпропетровській області, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, всі профільні служби.

Розслідуванням обставин трагічної події займатимуться представники ДБР та військової прокуратури.

В МВС уточнили, що стрілець вбив людей з автомата Калашникова - він розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. Мотиви скоєного злочину поки не відомі.

На місце події терміново виїхав командуючий Національної Гвардії генерал-полковник Микола Балан.

Місцеве видання "Інформатор" повідомляє, що військовий, який розстріляв солдатів, все ще перебуває на території заводу ПМЗ. Територія підприємства оточена периметром екіпажами патрульної поліції. Також працює спецзагін "ТОР".

Люди, які приїхали на зміну, не можуть пройти на завод. На територію підприємства нікого не пускають – там працюють судмедексперти, криміналісти та оперативники, - йдеться у повідомленні.

Читайте також