Військовослужбовець застрелився у Донецькій області

Юнак вистрілив собі у голову зі штатної зброї під час несення військової служби
Військовослужбовець застрелився у Донецькій області
Зброя Фото: Pexels
3 Січня 2022, 20:01
читать на русском

У Донецькій області покінчив із життям 21-річний військовослужбовець родом із смт Нововасилівка Запорізької області.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері ООС.

Зазначається, що солдат був водієм-механіком медичного пункту першого механізованого батальйону однієї з військових частин. Він під час несення військової служби вистрілив собі в голову зі штатної зброї.

За фактом загибелі військовослужбовця Маріупольською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Розглядаються також інші версії нещасного випадку. Серед них - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події. На місце події невідкладно виїхав прокурор Маріупольської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, слідчо-оперативна група Волноваського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області, представники військової служби правопорядку, експерти, - кажуть у прокуратурі.

У відомстві просять усіх, хто має інформацію щодо уточнення обставин трагедії, звертатися до Маріупольської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил за тел. 066 732 16 91.

Нагадаємо, що у Чернігівській області в Навчальному центрі "Десна" ім. князя Ярослава Мудрого один із військовослужбовців вчинив самогубство.

Читайте також

1