Викрили російських військових, які знущалися з жінок та дітей на Київщині - фото

В селі Бузова солдати побили сім'ю руками та ногами
Викрили російських військових, які знущалися з жінок та дітей на Київщині - фото
Кайданки (Фото: Курс)
5 Травня 2022, 23:12
читать на русском

Українські силовики викрили російських бойовиків, які під час окупації Київської області знущалися з мирних мешканців села Бузова.

Про це повідомили у пресслужбі Генпрокуратури України.

За даними слідства, на початку березня 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому с. Бузова Бучанського району Київської області підозрювані, що є військовослужбовцями однієї з військових частин рф, вдерлися до приватного будинку.

Погрожуючи вогнепальною зброєю, вони жорстоко поводилися з його мешканцями, які не брали участі у бойових діях та були беззбройні. Підозрювані били їх прикладом автомата, руками й ногами. Серед потерпілих були жінки та діти. Крім цього, військовослужбовці армії РФ, погрожуючи фізичною розправою та зброєю, незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих, - йдеться у повідомленні.

Наразі перевіряється причетність підозрюваних до скоєння інших воєнних злочинів на території України. Вирішується питання про оголошення їх у міжнародний розшук.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури солдатам армії рф заочно повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у міжнародний розшук. Санкція статті передбачає покарання - до 12 років ув’язнення.

Національна поліція України повідомила, що військові служили в полку особливого призначення м. Ангарськ рф. Вони є уродженцями Бурятії:

Буряти, які катували людей в Бучі Фото: НПУ

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили особу першого підозрюваного у вбивствах мирних мешканців Бучі. Ним виявився командир підрозділу нацгвардії рф Сергій Колоцей.

Читайте також

1