Змушував нюхати трупи та вбивав: знайшли білоруса, який знущався з мешканців Бучі - фото

Військовослужбовець катував людей
Змушував нюхати трупи та вбивав: знайшли білоруса, який знущався з мешканців Бучі - фото
Сергій Колоцей Фото: slidstvo.info
2 Травня 2022, 20:34
читать на русском

Українські силовики встановили особу першого підозрюваного у вбивствах мирних мешканців Бучі.

Як повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова, ним виявився командир підрозділу нацгвардії рф Сергій Колоцей.

Сергій Колоцей Фото: https://www.facebook.com/VenediktovaIryna/posts/380157467455261

У жертв окупанта, тіла яких знайшли на вулиці Яблунській, були зв'язані за спиною руки, вогнепальні поранення голови. У одного з вбитих чоловіків прострілені внутрішні органи та скелет.

Прокурори Бучі та поліцейські встановили, що саме цей військовослужбовець вбив 18 березня чотирьох беззбройних чоловіків у Бучі. 29 березня він же катував, примушуючи зізнатися у підривній діяльності проти російської армії ще одного цивільного. Він забрав проукраїнськи налаштованого місцевого мешканця "на підвал", де бив його руками, прикладом автомата та гардою ножа. Чоловіка вивозили на місце страти, де імітуючи розправу стріляли біля його вуха. Окремим збоченим видом знущання і залякування потерпілого було примушування його нюхати мертву людину, - розповіла вона (досьє Венедіктової).


За її словами, на підставі зібраних доказів, показань потерпілого та портретної експертизи, прокурори Бучанської окружної прокуратури повідомили росгвардійцю про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами (ч.1,2 ст. 438 КК України).

Генпрокурорка повідомила, що Колоцей командував підрозділом Управління федеральної служби військ нацгвардії рф Ульяновської області.

Він потрапив в об'єктиви камер на білоруському поштовому відділенні, де з колегами-військовослужбовцями відправляв викрадене у домівках мешканців Київщини.

Сергій Колоцей Фото: https://www.facebook.com/VenediktovaIryna/posts/380157467455261

Вдалося встановити, що з України в Ульяновськ солдат відправляв капот автомобільного багажника.

Венедіктова також подякувала журналістам "Слідство-інфо", які допомагали встановити особу вбивці.

Зокрема, "Слідство-Інфо" дізналося, що 35-річний білорус Сергій Колоцей командував одним з підрозділів російських окупантів, які вчиняли геноцид в Бучі.

Він народився і виріс у білоруському місті Мозир. Тривалий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до росії, зокрема, до москви, - повідомили журналісти-розслідувачі.

Силовики наразі перевіряють причетність Колоцея до інших вбивств у Бучі.

У прокуратурі просять усіх, хто впізнав російського військовослужбовця і має свідчення про його причетність до інших звірств - надсилати докази на хаб https://warcrimes.gov.ua/, або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04.

Нагадаємо, СБУ встановила особи майже 900 російських загарбників, які чинили злочини проти мирного населення на Київщині.

Читайте також

1