Вимагає по 40 тисяч аліментів на дитину: нардеп Вірастюк розлучається з другою дружиною

Інна Вірастюк показала суду копію декларації політика, аби довести, що він мусить утримувати синів
Вимагає по 40 тисяч аліментів на дитину: нардеп Вірастюк розлучається з другою дружиною
Василь Вірастюк (Фото: Фейсбук)
29 Вересня 2023, 14:30
читать на русском

Народний депутат від "Слуги народу" Василь Вірастюк розлучається з другою дружиною Інною, з якою у них народилося двоє синів. Поки Печерський райсуд дав подружжю два місяці на примирення, дружина Вірастюка вже стягує з обранця аліменти.

Про це йдеться в матеріалі "Главкома" "Розлучення по-депутатськи. Як політики під час війни ділять дітей та майно".

Зокрема, Інна Вірастюк зобов'язала нардепа щомісячно сплачувати по 40 тис. грн аліментів на кожного з синів. Жінка аргументувала це тим, що з початком війни вимушено покинула Україну і кілька місяців прожила за кордоном. Внаслідок цього дружина Вірастюка стверджує, що у неї з чоловіком припинилися шлюбні стосунки, а сам Василь жодним чином не надавав підтримки неповнолітнім дітям.

Потреби у коштах синів Вірастюка, за оцінкою дружини, такі:

  • гуртки англійської мови, математики, лего-конструктор, танці – близько 10-15 тис. грн на місяць:
  • харчування – близько 20 тис. грн на місяць;
  • одяг і взуття  – близько 10 тис. грн на місяць, "хлопці антропометрично вдалися в батька і швидко зростають", пояснила Інна Вірастюк.

Сюди ж позивачка також додала кишенькові витрати синів, у тому числі на походи до кінотеатру.

Дружина Вірастюка надала копію суду електронної декларації за 2020 рік чоловіка-нардепа. Зокрема, там фігурувала цифра $300 тис. – це були гроші Василя Вірастюка.

Однак у суді нардеп заперечив, мовляв, ці гроші давно закінчилися, їх витрачено на потреби сім’ї та на волонтерство.

У вигляді контраргументу народний депутат приніс до суду довідку про зарплату народного депутата. Згідно з нею, у січні-квітні 2023 року він одержав 243,2 тис. грн, з яких сплачено 43,7 тис. грн податку і 3,6 тис. грн військового збору. Таким чином, "чиста" зарплата обранця становить понад 33 тис. грн на місяць.

Вірастюк назвав заявлені дружиною 40 тис. грн аліментів на одну дитину "завищено необґрунтованими". У підсумку суд присудив Вірастюку виплачувати щомісячно третину своїх доходів на утримання двох синів до досягнення ними повноліття.

Крім того, Інна Вірастюк через суд ділить сімейне майно. Зокрема, це дві квартири і чотири земельні ділянки загальною площею 0,44 га на Прикарпатті. Справа на початковому етапі розгляду.

Нагадаємо, "слуга народу" Олександр Горенюк у себе на сторінці у Facebook заявив, що вони з дружиною розлучаються.

Читайте також

1