Вимагали гроші за уникнення ув'язнення: в Харкові затримали двох ділків (фото)

Їм оголошено про підозру
Вимагали гроші за уникнення ув'язнення: в Харкові затримали двох ділків (фото)
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
16 Серпня 2022, 13:33
читать на русском

У Харкові СБУ затримала двох місцевих жителів, які вимагали гроші з учасника кримінального провадження за уникнення тюремного строку у справі, яку розслідували слідчі спецслужби.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Служба безпеки у рамках протидії внутрішнім загрозам державній безпеці затримала у Харкові двох ділків, котрі вимагали гроші з учасника кримінального провадження, яке розслідували слідчі спецслужби. За 12 тис. дол. США зловмисники пропонували обвинуваченому "вирішити питання", щоб уникнути реального строку ув’язнення за масштабні фінансово-господарські махінації, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що один із ділків представлявся нібито діючим співробітником української спецслужби. Двоє місцевих жителів обіцяли "вплинути" на суддю для пом’якшення покарання, застосовуючи психологічний тиск.

СБУ задокументувала передачу зловмисникам першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. дол. А затримали їх на одержанні коштів, які вони вимагали ще на "додаткові витрати". Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідчі дії тривають, - додали в СБУ.

Нагадаємо, в Черкаській області злочинне угрупування вимагало в переселенців оплату за безкоштовне житло.