Винні Порошенко та УПЦ: церква Московського патріархату про причини вторгнення росії

УПЦ МП вважає гріховним вторгнення рф в Україну
Винні Порошенко та УПЦ: церква Московського патріархату про причини вторгнення росії
Церква, релігія, християни Фото: УНІАН
13 Травня 2022, 11:44
читать на русском

Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що росія почала війну проти України через діяльність п'ятого президента України Петра Порошенка та Православної церкви.

Про це йшлося в офіційній заяві Синоду УПЦ МП.

Зокрема, Синод вважає, що в Україні нині розпалюється внутрішній, релігійний фронт, тому група нардепів подали до ВР на розгляд законопроєкт про заборону діяльності церкви Московського патріархату.

З сумом констатуємо, що усі ці факти  є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну, - йшлося в повідомленні.

У заяві зазначили, що парафії церкви Московського патріархату моляться за збереження української державності й настання миру, проте не за допомогою зброї, а внаслідок перемовин. Також Синод наголосив, що вторгнення росії в Україну є гріховним.

У церкві вважать, що заборона їхньої діяльності буде "національним самогубством", адже є захисники Україні, які належать до їхньої церкви.

Нагадаємо, в Броварській громаді заборонили діяльність Української Православної Церкви Московського патріархату під час воєнного стану.

Читайте також