Вірменія готова обговорити введення російських миротворців в Нагірний Карабах

Своєю чергою, Азербайджан узяв під контроль місто Мадагізе в Нагірному Карабасі
Вірменія готова обговорити введення російських миротворців в Нагірний Карабах
Нагірний Карабах (фото: focus.ua)
4 Жовтня 2020, 10:35
читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван готовий обговорювати питання про введення до Нагірного Карабаху російських миротворців, де тривають бойові дії з Азербайджаном.

Про це він заявив у інтерв'ю Al Jazeera.

Такі питання можуть бути обговорені в ширшому контексті в рамках "мінської групи" ОБСЄ, - сказав Пашинян, відповідаючи на питання про те, чи хотів би він побачити російських миротворців в Карабаху.

Своєю чергою, у Росії прессекретар Путіна Дмитро Пєсков відреагував на цю заяву, сказавши, що РФ може ввести своїх миротворців у Нагірний Карабах тільки за згодою Азербайджану і Вірменії, передає РБК.

Миротворці можуть входити тільки за згодою двох сторін, - сказав Пєсков.

Тим часом Азербайджан узяв під контроль місто Мадагізе в Нагірному Карабасі, по всьому кордону ведуться перестрілки, повідомляє АЗЕРТАДЖ.

Сьогодні Азербайджанська армія підняла азербайджанський прапор в Мадагізе. Мадагіз наш. Карабах - це Азербайджан!, - про це президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв написав на своїй офіційній сторінці у Твіттері.

Він також заявив, що "відновлює історичне ім'я міста" - Суговушан.

Читайте також

Нагадамо, що 4 жовтня Міністерство оборони Азербайджану показало нові кадри ударів по Збройним силам Вірменії в Нагірному Карабасі. В ході ранкових боїв азербайджанські підрозділи "завдали нищівних ударів по бойовій техніці противника".