Вірменія і Азербайджан домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі

Сторони узгодили припинення вогню з 10 жовтня в гуманітарних цілях для обміну полоненими
Важливо
Вірменія і Азербайджан домовилися про припинення вогню в Нагірному Карабасі
Вірменія (фото: Pixabay)
10 Жовтня 2020, 11:20
читать на русском

Вірменія і Азербайджан прийняли заяву за підсумками консультацій в Москві, сторони узгодили припинення вогню з 12:00 10 жовтня в гуманітарних цілях для обміну полоненими, а також тілами загиблих.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за підсумками проведених консультацій міністри закордонних справ Росії, Азербайджану і Вірменії ухвалил спільний документ.

Конкретні параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково, - зазначено в одному з пунктів документу.

Читайте також

Сторони проведуть обмін військовополоненими, іншими утримуваними особами і тілами загиблих, за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста і відповідно до критеріїв цієї організації, передає Sputnik Азербайджан.

Крім цього, Баку і Єреван за посередництва співголів Мінської Групи ОБСЄ на основі базових принципів врегулювання приступають до переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання і підтверджують незмінність формату переговорного процесу.

Читайте також

МЗС Азербайджану сьогодні вранці підтвердив прийняття спільного документа і оголошення про припинення вогню.

Нагадаємо, бої на лінії зіткнення в Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв'язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і - вперше - загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.