Виробники Барбі випустили ляльку з синдромом Дауна

Гра з такою лялькою дозволить долати стигми та виховувати емпатію
Виробники Барбі випустили ляльку з синдромом Дауна
Барбі із синдромом Дауна
26 Квітня 2023, 22:57
читать на русском

Компанія Mattel презентувала свою першу в історії версію ляльки Барбі, яка представляє людину з синдромом Дауна.

Про це йдеться на офіційному сайті виробника.

Нова лялька є частиною лінії Mattel Barbie Fashionistas, яка має на меті запропонувати дітям більш різноманітні уявлення про красу та боротися зі стигмою стосовно фізичних вад.

Раніше в серії Barbie Fashionistas вже вийшли ляльки з протезом ноги, зі слуховими апаратами,  без волосся, в інвалідному візку та ляльку з захворюванням шкіри вітіліго.

Виробник тісно співпрацював із Національним товариством людей із синдромом Дауна над формою, характеристиками, одягом, аксесуарами та упаковкою ляльки, щоб переконатися, що вона точно представляє людину з синдромом Дауна, яка зазвичай має характерні риси обличчя.

"Це дуже багато значить для нашої спільноти, яка вперше може грати з лялькою Барбі, схожою на них", — заявила Канді Пікард, президент і генеральний директор товариства.

Mattel наразі застосовує більш інклюзивний підхід до свого 64-річного культового бренду Barbie. Компанія неодноразово стикалась з критикою за те, що дає дітям зразок жіночої статури з нереалістичними пропорціями.

Протягом десятиліть після свого дебюту в 1959 році ляльки Барбі були світлошкірими – білими, стрункими, білявими, з дуже вузькою талією, пишними грудьми і завжди балансували на неймовірно високих підборах.

Читайте також