Вірусолог: Половина населення України уже перехворіло на COVID-19

Чимала частка людей перехворіли і навіть про це не знають
Вірусолог: Половина населення України уже перехворіло на COVID-19
Коронавірус (фото: Pexels)
15 Лютого 2021, 16:51
читать на русском
Більш ніж половина населення України перехворіло на COVID-19, і чимала частка людей навіть про це не знають.

Про це сказала завідувачка відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко в інтерв'ю "Главкому".

Людина не хворіє на одну інфекційну хворобу кілька разів. Розумієте, вже більш ніж половина населення перехворіло на COVID-19. Отже, скорочується кількість тих, кого поки що коронавірус оминав. Врахуйте, що чимала частка людей перехворіли і навіть про це не знають, проте в них є антитіла. Скоро взагалі не буде кому хворіти, - заявила вона.

Читайте також

До того ж за її словами, відсутність антитіл – це не завжди показник того, що людина не перехворіла. Приміром, вони можуть з'явитися пізніше (тобто не одразу, а за кілька тижнів після зникнення симптомів) або можуть і взагалі не з'явитися в крові.

І тому якщо людина перехворіла, але антитіл немає, це зовсім не означає, що вона знову буде хворіти, - підкреслила Мироненко.

Нагадаємо, що 2 332 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 15 лютого 2021 року. Зокрема, захворіли 160 дітей та 47 медпрацівників.

1