Вітер, сніг, мороз та потепління: синоптики про погоду на тиждень

Потепління прийде в Україну після 1 грудня
Вітер, сніг, мороз та потепління: синоптики про погоду на тиждень
Зима, мороз (фото: Pexels)
29 Листопада 2021, 08:01
читать на русском

Значні опади та посилення вітру очікуються в Україні 29 листопада.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, у західних областях очікуються дощі та мокрий сніг, в Карпатському регіоні прогнозують значні опади. Температура повітря вдень 2-7 градусів тепла, у Карпатах протягом доби від 2 градусів морозу до 3-х тепла.

На решті території дощитиме - вдень у центральних областях можливі значні дощі, на півдні та сході - грози. Температура повітря вдень 9-14 градусів, на півдні до 16. У північних областях вдень 6-11 градусів.

Вітер південний та південно-західний, 7-12 м/с, у більшості областей можливі пориви до 20 м/с.

У Києві та області очікується дощова погода. Вдень вітер розганятиметься до 20 м/с. Температура повітря у столиці вдень 7-9 градусів, по області  до 11 тепла.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, у понеділок, 29 листопада, в Україні активний циклон Benedikt зумовить складну погоду в більшості областей. Очікуються грози та сніг одночасно.

За її словами, відчутне похолодання очікується  у вівторок, 30-го листопада.

Синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що у цей день у більшості областей денна температура повітря становитиме від мінус до плюс одного градуса. Також сніжитиме у західних областях. Тепліше буде на Сході - тут денна температура повітря буде високою, до 10 тепла. А вже 1 грудня у східних областях також стане холодніше - до 2-5 градусів вдень.

2 та 3 грудня в Україні помне теплішати. Денні і нічні градуси поповзуть догори.

Зокрема, на Заході очікується вночі і вдень від 2 до 4 тепла. Сніжитиме. У центральних, північних, південних та східних областях снігу не буде. Тут вдень температура повітря становитиме від 6 до 10 градусів тепла. Нічних мінусів не буде.

Нагадаємо, у грудні погода буде близькою до кліматичної норми, аномальних опадів та температур в Україні в перший місяць зими не очікується.

Читайте також