Вітренко замінив Коболєва у "Нафтогазі"

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів
Головне
Вітренко замінив Коболєва у "Нафтогазі"
Юрій Вітренко і Андрій Коболев (скріншот відео)
28 Квітня 2021, 15:55
читать на русском

Виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка призначили головою "Нафтогазу".

Відповідну постанову оприлюднили на урядовому порталі.

Тим часом голова правління НАК" Нафтогаз України" Андрій Коболєв звільнений зі своєї посади. Він очолював держкомпанію протягом семи років - з березня 2014 року.

За такого "розкладу" у віцепрезидента "Енергоатома" Германа Галущенка є реальні шанси завтра, 29 квітня, посісти крісло міністра енергетики України.


Контекст. У лютому цього року Юрій Вітренко, який вже двічі провалився під час голосування у парламенті на посаду міністра енергетики, запропонував прем'єр-міністру України Денису Шмигалю невідкладно розглянути питання щодо звільнення голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, а також змінити керівництво.

Вітренко (досьє Юрія Вітренка) назвав декілька причин, які, як він вважає, є підставами для звільнення Коболєва і Наглядової ради "Нафтогазу". Зокрема, нібито "Нафтогаз" не виконав показник видобутку газу у 2020 році, який затвердили Концепцією розвитку газодобувної галузі України. Відповідно, передбачалося нарощування до кінця 2020 року видобутку вітчизняного природного газу у 27,6 млрд м³.

1