Влада Данії заявила про зникнення виявленого у норок вірусу

Завдяки знищенню норок в країні вдалося викорінити мутований коронавірус
Влада Данії заявила про зникнення виявленого у норок вірусу
Вакцина проти коронавірусу (фото: Pinterest)
19 Листопада 2020, 15:49
читать на русском

Влада Данії вважає, що завдяки знищенню всіх норок в семи муніципалітетах на півночі країни вдалося викорінити мутований коронавірус.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я Данії, передає агенція Reuters.

З 15 вересня нових випадків появи варіанту коронавірусу норки з варіантом cluster5 не реєструвалося, тому дослідники Національного інституту сироваток вважають, що цей варіант, швидше за все, зник, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Як зазначається, з 20 листопада в країні може відновитися робота громадського транспорту, проведення різних заходів на вулиці, відкриються заклади громадського харчування.

Раніше уряд Данії ухвалив рішення про знищення всіх норок на фермах для запобігання поширенню мутованого COVID-19. Прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен наголошувала, що новий коронавірус послаблює здатність до утворення антитіл, тому необхідні рішучі дії.

Пізніше Управління ветеринарії і харчових продуктів Данії повідомило, що всі норки, заражені новим коронавірусів, знищені.

Влада Данії вже визнала помилковим наказ про вбивство всіх норок в країні. Через цю ситуацію міністр сільського господарства Могенс Єнсен повідомив, що йде у відставку.

1