Влада Києва рекомендувала роботодавцям перевести працівників на дистанційку

У столиці, як і по всій Україні, погіршується ситуація з коронавірусом
Влада Києва рекомендувала роботодавцям перевести працівників на дистанційку
Робота за ноутбуком. Фото: Pexels
21 Січня 2022, 18:05
читать на русском

Київ рекомендує роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи через стрімке збільшення захворюваності на COVID-19.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

За словами заступниці голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, сьогодні у Києві, як і по всій Україні, погіршується ситуація з коронавірусом. І це змушує місто максимально посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Місто радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції. А в разі появи перших симптомів застуди – залишатися вдома. Усі ці заходи можуть значно знизити швидкість розповсюдження вірусу серед населення столиці, – підкреслила заступниця голови КМДА.

Вона додала, що нова хвиля коронавірусу вже почалась в Україні, оскільки кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. І Київ не стане винятком. Тому місцева влада планує бути напоготові та намагатиметься запобігти розповсюдженню вірусу серед мешканців столиці.

За словами Старостенко, новий штам коронавірусу "Омікрон" дуже контагіозний, заразний, особливо в закритих приміщеннях, то знизити ризик інфікування можна, лише дотримуючись основних санітарних правил: дотримання маскового режиму, дистанції та гігієни рук (часте миття і обробка дезінфектором).

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я не планує більше вводити в Україні жорсткі локдауни, як це було у 2020 році.

Читайте також

1