Влітку 2022 року погода буде незвичною та зі "стрибками" температури - кліматолог

Температура повітря може різко падати і підійматися
Влітку 2022 року погода буде незвичною та зі "стрибками" температури - кліматолог
Літо Фото: Pexels
16 Січня 2022, 15:37
читать на русском

Влітку цього року в Україні погода буде незвичною та з такими ж перепадами, як і нинішня зима. Українцям потрібно підготуватись до температурних "гойдалок", гроз та вітру.

Про це розповіла кліматологиня Світлана Бойченко, пише "КП в Україні". Вона наголосила, що влітку температура повітря може різко падати і підійматися. Це спричинить грози та шквальні вітри.

За її словами, останні тенденції свідчать, що температура влітку триматиметься вище норми. дуже спекотні дні можливі у липні та серпні, але буде й свіжа прохолода за температури в середньому 23-24 градуси. Великої посухи цьогоріч очікувати не варто.

Причому якщо раніше спекотна погода була характерна для липня-серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень. З хороших новин - великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів, - пояснила кліматолог.

Нагадаємо, що в 2022 році пляжний сезон на узбережжі Азовського моря прогнозують від середини червня. А сезон засмаги теж можна планувати з першого місяця літа.

Читайте також