Спека вже у червні та багато дощів: синоптики розповіли про погоду влітку

Найспекотнішим місяцем 2022 року стане червень
Спека вже у червні та багато дощів: синоптики розповіли про погоду влітку
Літо, спека (фото: picabu)
14 Січня 2022, 22:14
читать на русском

Погода в Україні влітку 2022 року буде з такими ж перепадами, як і нинішня зима. Спеку змінюватимуть грозові дощі.

Про це розповіла кліматологиня Світлана Бойченко, пише "КП в Україні".

За її словами, температура влітку може різко падати і підійматися. Це, своєю чергою, спричинить грози та шквальні вітри.

Крім того, як уточнила кліматологиня, останні тенденції свідчать, що температура влітку триматиметься вище норми. У липні та серпні теж можливі дуже спекотні дні, але буде й освіжаюча прохолода за температури в середньому 23-24 градуси. Великої посухи влітку не очікується.

Причому якщо раніше спекотна погода була характерна для липня-серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень. З хороших новин - великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів, - висловилася вона.

Зазначається, що сезон засмаги 2022 року можна планувати від червня. Натомість пляжний сезон на узбережжі Азовського моря прогнозують від середини червня.

Нагадаємо, провідні метеорологи світу вважають, що середня глобальна температура в наступному році буде на 0,97-1,21 градуса вище середнього значення в доіндустріальний період. Інакше кажучи, 2022 рік стане одним із найспекотніших в історії людства.

Читайте також