В Україні побільшає повеней, смерчів і посух: синоптик про наслідки глобального потепління (відео)

Природні аномалії траплятимуться в Україні дедалі частіше
В Україні побільшає повеней, смерчів і посух: синоптик про наслідки глобального потепління (відео)
Рятівники у човні Фото: ДСНС
13 Грудня 2021, 21:17
читать на русском

В Україні через глобальне потепління кількість несприятливих погодних явищ постійно зростатиме.

Про це синоптик та метеоролог Олександра Хала розповіла в ефірі програми Національний ранок на Апостроф TV.

За її словами, Україна вважається одним із лідерів в Європі за темпами зростання температури повітря, тому глобальне потепління цілком реальне.

Якщо брати всю Європу, то Україна є одним із лідерів за темпами зростання температури. Антропогенний фактор, парниковий ефект ми прискорюємо зростання температури. Зміни зараз відбуваються у всьому світі, і людство вже зараз усвідомлює їхній вплив і намагається знизити кількість викидів та трохи зменшити свій вплив на атмосферу, - наголосила вона.

Метеоролог зазначила, що зміни клімату слід розглядати не лише як зростання температури, а і як збільшення кількості несприятливих погодних явищ.

Наприклад, ми все частіше останніми роками спостерігаємо в літній період дуже сильні зливи, коли може бути затоплена центральна частина міста… Або ж сильні грози, що супроводжуються великим градом. Такі явища, як зазначають вчені-кліматологи, відбуватимуться частіше, - зауважила вона.

Нагадаємо, вчені NASA попередили, що масштабні повені на планеті Земля почнуться вже у 2030-х роках. Руйнівні стихійні лиха спричинятимуть коливання Місяця, а також глобальне потепління.

Читайте також

1