64% людей у світі вважають зміну клімату "глобальною надзвичайною ситуацією"

Зміна клімату користується широкою підтримкою людей у ​​всьому світі
64% людей у світі вважають зміну клімату "глобальною надзвичайною ситуацією"
Природа (фото: pexels)
28 Січня 2021, 02:06
читать на русском
Понад 60% людей у світі вважають, що зміна клімату є "глобальною надзвичайною ситуацією", яка становить серйозну загрозу для всього людства.

Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного фахівцями Програми розвитку ООН (ПРООН) разом з експертами з Оксфордського університету.

64% ​​опитаних вважають зміну клімату "глобальною надзвичайною ситуацією", навіть незважаючи на нинішню пандемію COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Наприклад, у 8 з 10 досліджуваних країн з найвищими рівнями викидів, що припадають на енергетичний сектор, більшість опитаних висловилися на підтримку переходу до відновлюваних джерел енергії. А 9 із 10 держав з найбільш урбанізованих населенням виступили за активне використання екологічно чистого транспорту, в тому числі електромобілів, автобусів і велосипедів.

Тим часом молоді люди віком до 18 років більше, ніж особи старшого віку, схильні вважати, що кліматичні зміни є серйозною проблемою для людства.

Читайте також

Результати опитування ясно показують, що термінові заходи по боротьбі зі зміною клімату користуються широкою підтримкою людей у ​​всьому світі, незалежно від національності, віку, статі та рівня освіти, — зазначив адміністратор ПРООН Ахім Штайнер.

Найпопулярнішими з них стали збереження лісів і земель, активний перехід до використання сонячної, вітрової та відновлюваної енергії, впровадження екологічно безпечних методів ведення сільського господарства, а також збільшення інвестицій в "зелені" підприємства і робочі місця.

Зазначається, що участь у дослідженні взяли близько 1,2 мільйона осіб із 50 різних держав.

Нагадаємо, що британські науковці довели, що темпи зникнення льоду на Землі за останні 30 років зросли з 0,8 трильйона тонн на рік у 1994 році до 1,3 трильйона тонн у 2017 році.