Учені презентували супербілий колір для боротьби з кліматичними змінами

Супербілим пропонують фарбувати дахи будинків, аби заощаджувати на електроенергії
Учені презентували супербілий колір для боротьби з кліматичними змінами
Фото: news.artnet.com
30 Жовтня 2020, 23:25
читать на русском

Група вчених з Університету Пердью в Індіані (США) презентувала нову фарбу "Супербілого" відтінку.

Про це пише видання Artnet News.

За твердженням американських вчених, новий колір здатний відбивати сонячні промені на 95,5%. Ця властивість кольору в майбутньому зможе допомогти заощаджувати на електриці у побуті, а також боротися із наслідками глобального потепління на нашій планеті.

У новій фарбі міститься карбонат кальцію, що сприяє більш активному відбиванню сонячних променів. Виробництво на основі карбонату кальцію є значно дешевшим порівняно з іншими подібними хімічними речовинами, - пише видання.

Читайте також

Учені також підрахували економічний ефект від наукової розробки. Вони стверджують, що пофарбувавши супербілим кольором дах будинку можна заощадити на електроенергії по долару на день. Крім того, такий дах відбиватиме сонячне світло в космос і таким чином захищатиме від змін клімату, зокрема від сильної спеки.

Нагадаємо, раніше вчені університету Віргінії (США) заявили, що їхні науковці тестують нові "розумні" волокна, які змінюють колір, якщо на них потрапляє патоген. "Розумні тканини" можуть використовуватися в одязі, наприклад, для маскування, а також для створення захисних масок чи миючих серветок для виявлення присутності патогена, такого як вірус.

1