Вчені NASA попередили про масштабні повені на планеті

Руйнівні потопи почнуться вже у 2030-х роках
Вчені NASA попередили про масштабні повені на планеті
Повінь (Фото: pexels)
21 Серпня 2021, 09:22
читать на русском

Вчені NASA попередили, що масштабні повені на планеті Земля почнуться вже у 2030-х роках. Руйнівні стихійні лиха спричинятимуть коливання Місяця, а також глобальне потепління.

Про це пише cursorinfo.co.il.

Вчені наголосили, що підвищення рівня моря стане проблемою, яку людству доведеться вирішувати. Особливо це буде актуально для прибережних регіонів різних країн. Науковці прогнозують, що до початку наступного століття рівень Світового океану підніметься на метр.

Як розповів співробітник NASA Бен Хемлінгтон, кількість прибережних повеней збільшиться, вони стануть масштабнішими і з ними доведеться боротися, щоби вести нормальне життя.

За словами вченого, цикли коливання Місяця, які тривають близько 20 років, змушують припливи посилюватися і слабшати. Тому саме Місяць, а також глобальне потепління, вплинуть на рівень Світового океану на нашій планеті.

Нагадаємо, учені з Вищої технічної школи Цюріха заявили, що людству необхідно готуватися до більш інтенсивних періодів аномальної спеки. Відзначається, що рекордні періоди спеки можуть траплятися від двох до семи разів частіше в період з 2021-го по 2050 рік, а з 2051-го по 2080 рік - від трьох до 21 рази частіше.

Читайте також

1