Vodafone та Київстар отримають нові коди на 10 мільйонів номерів

"Водафон" матиме код 075, а "Київстар" - 077
Vodafone та Київстар отримають нові коди на 10 мільйонів номерів
Мобільний застосунок Дія / Фото з мережі
7 Березня 2024, 07:37
читать на русском

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), видала мобільному оператору "Водафон Україна" (Vodafone) дозвіл на користування кодом мережі призначення 75 (+380 75).

Про це повідомила пресслужба НКЕК.

"Комісія ухвалила рішення видати ПрАТ "ВФ Україна" дозвіл на користування кодом мережі призначення "75" для мережі мобільного зв'язку з абонентською ємністю 10 млн негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України терміном на п'ять років", - йдеться в повідомленні за підсумками засідання регулятора.

У пресслужбі компанії мобільного оператора в коментарі "Інтерфакс-Україна" уточнили, що в абонентів з'явиться можливість обирати номер, що починається на "075" до кінця поточного року.

"Vodafone вже має у своєму розпорядженні чотири номерні коди: 050, 066, 095, 099. Додатковий ресурс нумерації значно збільшує вибір бажаної комбінації цифр для нових та наявних абонентів компанії", - повідомили в компанії.

Крім цього, у клієнтів оператора є можливість обрати номер за допомогою сторінки "Вибір номера" на сайті Vodafone та зарезервувати його. Сервіс підбору номерів надасть змогу також відновити свій деактивований номер.

Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), видала найбільшому українському мобільному оператору "Київстар" дозвіл на користування кодом мережі призначення 77 (+380 77).

Читайте також

1