Водіям вантажівок та автобусів спростили вимоги до перетину кордону

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду
Водіям вантажівок та автобусів спростили вимоги до перетину кордону
Українці їдуть за кордон (фото: Державна прикордонна служба України)
16 Жовтня 2023, 19:48
читать на русском

Вимоги щодо перетину державного кордону для водіїв вантажного та пасажирського транспорту, що виконують тривалі поїздки, послабили: тепер перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса – до трьох.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду. Повідомляється, що чинності ця норма набуває одразу після публікації відповідних змін по Постанови №57.

Раніше правила перетинання державного кордону в умовах воєнного стану передбачали можливість виїжджати з країни однією вантажівкою лише одному водію. Для автобусів ця кількість складала максимум два водії.

"Існують обов’язкові міжнародні вимоги, які визначають необхідну кількість водіїв залежно від тривалості та кілометражу маршруту. Йдеться не лише про потребу відпочинку водія та дотримання норм праці, а про безпеку власне водія та пасажирів", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, жінки з медичною та фармацевтичною освітою, які зобов’язані стати на військовий облік в Україні з 1 жовтня, можуть безперешкодно виїжджати за кордон.

Читайте також