Водохреще буде теплим: прогноз погоди на 6 січня

З 7 січня в Україну прийде чергова хвиля похолодання
Водохреще буде теплим: прогноз погоди на 6 січня
погода, тепла зима
6 Січня 2024, 09:10
читать на русском

6 січня, на Водохреще, в Україні буде тепло. Але похолодання, що очікується з 7 січня, вже дасть про себе знати у кількох регіонах.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"На Водохреще в Україні ще побуде тепла погода, вдень +1...+5 градусів, на півдні та на Закарпатті +6...+11 градусів", - розповіла вона.

Водночас за словами синоптика, прийдешнє похолодання вже торкнеться крайньої півночі, бо там очікується завтра вдень 0....-4 градуси.

"Дощ та мокрий сніг 6 січня пройдуть у західних та північних областях, на решті території України без істотних опадів", - констатувала Діденко.

У Києві Водохреще буде вологим, із мокрим снігом, вдень близько 0.

З 7 січня в Україну прийде чергова хвиля похолодання. В деяких регіонах мороз вдарить до -25 градусів та буде супроводжуватись значним снігом, хуртовиною та ожеледицею. Зокрема, лютий мороз вдарить у Чернігівській та Сумській областях.

Нагадаємо, найближчими днями в деяких регіонах України очікуються складні погодні умови, повідомляє Гідрометцентр України. Вони будуть викликані вторгненням арктичного повітря з Півночі Європи та утворенням активного циклону на півдні країни.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також

1