ВООЗ не має грошей на закупівлю COVID-тестів, кисню та вакцин для бідних країн

Організація закликає, аби додатково виділити мільярди доларів
ВООЗ не має грошей на закупівлю COVID-тестів, кисню та вакцин для бідних країн
ВООЗ (фото: S. Steinach)
4 Серпня 2021, 12:18
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що грошей на боротьбу з пандемією COVID-19 не вистачає. Через розповсюдження штаму "Дельта", організації потрібно 11,5 млрд доларів на закупівлю тестів, кисню, захисних масок і вакцин для бідних країн.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ ВООЗ.

Зазначається, що значна частина грошей необхідна для покупки тестів, кисню і захисних масок для бідніших країн. Четверта частина цих коштів повинна піти на закупівлю сотень мільйонів доз вакцин.

Програма, створена на початку пандемії, як і раніше сильно недофінансована, і її координатори тепер визнають, що вона залишиться такою ж, оскільки багато урядів прагнуть задовольнити глобальні потреби COVID "по-іншому", - сказав офіційний представник ACT-A виданню.

ВООЗ, як і раніше, потрібно 16,8 мільярда доларів, а 7,7 мільярда доларів потрібні терміново. Крім того, загальний обсяг запитів на фінансування скоротився майже на 5 мільярдів доларів.

Організація хоче, аби їй додатково виділили 3,8 мільярда доларів, крім 7,7 мільярда доларів на придбання 760 мільйонів доз вакцини проти COVID-19, які доставлять наступного року.

Нагадаємо, що експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Марія Ван Керкхове заявила, що через нові штами коронавірусу світ все далі від завершення пандемії.

Читайте також