ЄС підготував план реформування ВООЗ

Ці заходи мають забезпечувати швидкий обмін інформацією про надзвичайні ситуації
ЄС підготував план реформування ВООЗ
ВООЗ (фото: Вікіпедія)
22 Жовтня 2020, 13:22
читать на русском

Європейський Союз підготував список пропозиції для реформування Всесвітньої організації охорони здоров'я. Там хочуть підвищити прозорість механізму співробітництва з країнами-членами організації.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на проєкт документа.

Читайте також

Як відомо, текст документа, який датований 19 жовтня, склав уряд Німеччини після консультацій з представниками інших країн-членів Євросоюзу на тлі критики на адресу Китаю за недостатню прозорість запропонованих ВООЗ даних на самому початку пандемії COVID-19.

У плані є розрахунки на декілька місяців, щоб усунути недоліки ВООЗ, які пов’язані з фінансуванням, управлінням та юридичними повноваженнями.

Тепер міністри охорони здоров'я країн ЄС мають обговорити проєкт документа під час відеоконференції наступного тижня. Потім його мають представити на асамблеї ВООЗ, яка відбудеться у середині листопада.

Читайте також

Нагадаємо, Дональд Трамп 29 травня заявив про розрив відносин Сполучених Штатів з ВООЗ. Своє рішення він пояснив тим, що у ВООЗ відмовилися проводити реформи, які вимагав Вашингтон.

Також повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров`я вважають, що вакцинація від коронавірусу розпочнеться з середини 2021 року.