ВООЗ не рекомендує лікувати COVID-19 ремдесивіром

Експерти відзначають відсутність даних про ефективність препарату
ВООЗ не рекомендує лікувати COVID-19 ремдесивіром
Ремдесивір (Фото з відкритих джерел)
20 Листопада 2020, 09:49
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує лікувати COVID-19 противірусним препаратом ремдесивір незалежно від тяжкості стану хворого.

За словами експертів ВООЗ, в цей час немає доказів того, що препарат знижує смертність або необхідність проведення вентиляції легенів, покращує виживаність і інші показники у хворих.

Рекомендації засновані на новому огляді фактичних даних, який порівнює вплив декількох препаратів для лікування COVID-19, - зазначається у повідомленні.

Водночас експерти підтримали ідею продовження участі ремдесивіра в подальших дослідженнях.

Читайте також

Раніше ВООЗ вже відзначала, що ремдесивір повністю не довів свою корисність. Цим препаратом, наприклад, лікувався американський президент Дональд Трамп, і в США його схвалили для лікування інших пацієнтів.

13 листопада стало відомо, що в Україні досі не можуть зареєструвати лікарський засіб "Ремдисивір", який закупили для лікування хворих на коронавірус.

Заступниця міністра охорони здоров`я України Світлана Шаталова повідомила, що цей препарат не зареєстрований в Україні.

Вона також повідомила, що всього на закупку "Ремдесивіру" Україна витратить понад 19 млн грн (687 грн за флакон). Першу партію із 14 тисяч флаконів уже отримано і розподілено по регіонах, залежно від кількості хворих. Через кілька тижнів очікується надходження ще 28,2 тисячі флаконів.