Ворог слабшає: Данілов розповів про успіхи українських захисників

Українські військові і сили ТРО сьогодні перехопили тактичну ініціативу
Головне
Ворог слабшає: Данілов розповів про успіхи українських захисників
Українські військові, прапор України Фото: facebook.com/pressjfo.news
4 Березня 2022, 16:10
читать на русском

Збройні Сили України та сили територіальної оборони перехопили тактичну ініціативу в окупантів. Своєю чергою ворог зазнає нищівниз втрат на всіх операційних напрямках - Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському та в зоні проведення ООС.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у Facebook.

Українські військові і сили ТРО сьогодні перехопили тактичну ініціативу, але ворог не залишає планів по оточенню міст Київ, Харків і по виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, - написав Данілов.

За його словами, окупанти використали не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації та оновлення, ворог завдає інтенсивних авіаційних і ракетно-артилерійських ударів по військових і цивільних об'єктах.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

Читайте також