Восени може виникнути смертельна четверта хвиля коронавірусу - ВООЗ

Людей закликали навіть влітку залишатись обачними та убезпечувати себе
Восени може виникнути смертельна четверта хвиля коронавірусу - ВООЗ
Коронавірус, люди у захисних масках (фото: УНІАН)
11 Червня 2021, 09:18
читать на русском

Попри зменшення кількості хворих на коронавірус та певну стабілізацію, загроза виникнення у Європі восени смертельної четвертої хвилі залишається високою.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву європейського регіонального директора ВООЗ Ганса Клюге.

Ми вже були у подібній ситуації. Минулого літа кількість випадків поступово зростала серед молодшої вікової групи, потім недуга перемістилася на старших людей, що призвело до страхітливих смертей осінню та взимку 2020-го. Не повторюймо цієї помилки знову, - зазначив він.

Клюге закликав європейців навіть влітку "залишатися обачними та дотримуватися здорового глузду". Перші ніж подорожувати - подумати ще раз, а якщо вже людина вирішила це зробити, то убезпечити себе.

Читайте також

Старший офіцер із надзвичайних ситуацій ВООЗ Кеті Смолвуд наголосила, що штам коронавірусу, який виявили в Індії, більш заразний, що становить значний ризик поширення.

Є перевірені свідчення його значно вищої заразності, наявні докази збільшення числа госпіталізацій, ми також бачили випадки імунного уникнення, особливого після лише однієї дози щеплення. На наше переконання, це становить значний ризик поширення, - розповіла вона.

Експерти вважають, що у Європі досі рівень вакцинації проти COVID-19 "значно нижчим від необхідного для захисту регіону від повторного спалаху".

Нагадаємо, що ВООЗ перейменує штами covid-19 грецькими літерами, щоби не дискримінувати країни, в яких ці штами з`явилися. "Британський" штам коронавірусу позначили як Aльфа, "південноафриканський" — Бета, "бразильський" — Гамма, а "індійський" — Дельта.

Читайте також

1