Восьмеро підлітків отруїлися у гуртожитку Івано-Франківська

Троє дітей в лікарні у важкому стані
Головне
Восьмеро підлітків отруїлися у гуртожитку Івано-Франківська
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
17 Червня 2021, 10:29
читать на русском

Вночі 17 червня в одному з гуртожитків Івано-Франківська восьмеро дітей отруїлися через витік невідомої отруйної речовини.

Як повідомляє Служба порятунку, в одному з районів міста Івано-Франківськ було відчутно сторонній різкий запах невідомої речовини.

На вулиці Петлюри, 23, 25 та вулиці Коновальця, 144, 146 відчутний різкий сторонній запах невідомої речовини (можливо витік газу), через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли зі своїх квартир на вулицю. До місця події від ГУ ДСНС в області було направлено 23 осіб особового складу, 6 одиниць техніки, мобільна оперативна група Івано-Франківського РУ ГУ ДСНС, а також 15 осіб, 6 одиниць техніки служб взаємодії, в т. ч. аварійна бригада Управління газового господарства, - розповіли рятувальники.

За інформацією диспетчера АТ "Івано-Франківськгаз" встановлено, що аварійною бригадою проведено обстеження найближчих ГРП, витоку природного газу не виявлено. Додатково надійшла інформація про те, що з будівлі гуртожитку коледжу "Технологій та бізнесу" на вулиці Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персоналом виведено з гуртожитку всіх дітей та розміщено на першому поверсі приміщень коледжу.

Також, надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП "ОКЦ Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф" про те, що до Обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 підлітків.

Рятувальними підрозділами спільно з працівниками УГГ та поліції проведено обстеження вказаних будинків, сусідніх будівель та прилеглої території - осередку розповсюдження невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння не було.

Відділенням радіаційного хімічно-біологічного захисту аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області проведено заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

Станом на пів на третю ночі подія стабілізувалась, спостерігалося зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини, всі жителі в т.ч. діти гуртожитку повернулись до своїх помешкань. Вже о 03:30 запах невідомої рідини не відчувався.

Працівниками поліції проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, у травні в одній з київських квартир пізно ввечері 1 травня невідомою речовиною отруїлися мала дитина та її батьки. Погано стало і медикам, які приїхали на виклик.

Читайте також

1