"Вовина тисяча": Шмигаль пояснив, хто і як отримає гроші

Гроші виплатять на віртуальні платіжні картки через "Дію"
Головне
"Вовина тисяча": Шмигаль пояснив, хто і як отримає гроші
Гривня, купюри Фото: НБУ
17 Листопада 2021, 13:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський днями оголосив про рішення виплатити по тисячі гривень усім повністю вакцинованим громадянам.

Про те, кому ці гроші виплатять і як, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На думку очільника уряду, ця ініціатива дозволить підтримати малий та середній бізнес в Україні, який постраждав через пандемію.

Шмигаль зазначив, що кошти в розмірі тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через "Дію".

 Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо. Приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі, - сказав він.

Шмигаль повідомив, що програма запрацює з 19 грудня й діятиме цього року та до кінця наступного.

3 млрд грн спрямовуємо на програму цьогоріч та ще 3 млрд грн — на початку наступного з можливим розширенням фінансування. Це окрема програма із загального фонду державного бюджету. Жодних податків на цю 1000 гривень нараховуватися не буде. Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії, - розповів голова КМУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19.

Передбачено, що за повний курс вакцинації від коронавірусної інфекції українці отримуватимуть тисячу гривень через додаток "Дія". Гроші виділять із Державного бюджету України.

Читайте також наш матеріал: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію

Читайте також

1