Вперше у світі схвалили інгаляційну вакцину проти коронавірусу

Китай використовуватиме препарат Convidecia Air від CanSino
Вперше у світі схвалили інгаляційну вакцину проти коронавірусу
Інгалятор Фото: istockphoto.com
5 Вересня 2022, 21:32
читать на русском

У Китаї вперше у світі  схвалили інгаляційну версію вакцини проти коронавірусу Convidecia Air від фармацевтичної компанії CanSino.

Про це повідомляється на сайті виробника препарату.

Ці ліки будуть використовувати для екстреного застосування як бустер.

Як стверджує виробник, вакцина забезпечує неінвазивний варіант та використовує розпилювач для вдихання через рот. Convidecia Air не містить голок і може ефективно викликати комплексний імунний захист у відповідь на SARS-CoV-2 після одного вдиху.

Вакцина є новою версією одноразового препарату від коронавірусу компанії CanSino, який першим у світі пройшов випробування на людях у березні 2020 року і використовувався в Китаї, Мексиці, Пакистані, Малайзії та Угорщині після випуску в лютому 2021 року.

Було встановлено, що первісна одноразова вакцина CanSino на 66 відсотків ефективна у запобіганні симптомам COVID-19 і на 91 відсоток ефективна проти тяжкого перебігу захворювання, але поступається вакцинам Sinovac та державним Sinopharm.

Вакцина, в якій для впливу на імунну систему коронавірусу використовується модифікований вірус, що викликає застуду, аналогічна вакцинам, розробленим AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Нагадаємо, у 2020 році учені з Гонконзького університету завершили роботу над спеціальним носовим спреєм, що містить вакцину водночас від звичайного грипу та COVID-19.

1