Вперше за понад 50 років: Україну запросили на засідання комітету ради НАТО

На засіданні будуть обговорювати інновації в оборонно-технічній сфері
Головне
Вперше за понад 50 років: Україну запросили на засідання комітету ради НАТО
НАТО фото: nato.int
25 Жовтня 2021, 22:17
читать на русском

Україну вперше за понад 50 років запросили взяти участь в засіданні комітету Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь - Конференції національних директорів озброєнь.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, засідання під головуванням генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться 26 жовтня.

За словами заступника міністра оборони України Олександра Носова, Україна раніше залучалась до участі у засіданнях Конференції, але наразі вперше йдеться про питання, що належать до прерогативи виключно держав-членів НАТО, зокрема, інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі заступника міністра оборони Олександра Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україну не цікавить думка Росії стосовно вступу нашої країни в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО).

Читайте також