ВРУ відклала запуск електронної торгової системи

Вона забезпечує можливість створення й обміну інформацією і документами в електронному вигляді
ВРУ відклала запуск електронної торгової системи
Верховна Рада (фото: УНІАН)
2 Грудня 2020, 13:13
читать на русском

Верховна Рада відклала до 1 вересня 2021 року запуск електронної торгової системи для проведення концесійного конкурсу.

Відповідний законопроєкт №3961 у другому читанні підтримали 280 нардепів.

Відповідно до закону про концесії, електронна торгова система є дворівневою інформаційно-телекомунікаційною системою, що включає центральну базу даних та електронні майданчики, які взаємодіють з центральною базою даних.

Вона забезпечує можливість створення, розміщення, публікації та обміну інформацією і документами в електронному вигляді, проведення концесійного конкурсу та конкурентного діалогу, а також публікацію документів у процедурі прямих переговорів з орендарем державного майна, переданого в концесію.

Читайте також

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт, в якому заборонила продаж електронних сигарет українцям до 18 років.

Закон забороняє продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні з традиційними тютюновими виробами. Перехідний період у застосуванні закону становить 18 місяців.

Підкреслимо, до другого читання в документ внесли ще й заборону на продаж громадянам до 18 років тютюновмісних виробів для електричного нагріву.

Порушення правил торгівлі цими товарами каратимуть штрафом від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 - 13600 гривень).

1