Втрати окупантів продовжують зростати - Зеленський

Кількість знищених солдатів противника вже наближається до 14 тисяч
Головне
Втрати окупантів продовжують зростати - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
16 Березня 2022, 15:13
читать на русском

Світ уже починає розуміти, що без визнання Росії державою-терористом неможливо буде відновити справедливість щодо України, неможливо буде відновити міжнародний порядок.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у черговому відеозверненні.

Він зазначив, що втрати окупантів продовжують зростати. Кількість знищених солдатів противника вже наближається до 14 тисяч.

Десятки тисяч російських військових поранені. Вони втратили вже більш як сотню гвинтокрилів. Скоро буде сотня втрачених літаків. Понад 400 російських танків знищено, плюс декілька тисяч одиниць іншої техніки. Ми забираємо з поля бою покинуту ворожу техніку та використовуємо її для захисту нашої держави та наших людей, - сказав Зеленський.

Президент закликав українців повідомляти військовим України інформацію про розташування ворога та його військової техніки, проте попросив не публікувати "деталі роботи нашої протиповітряної оборони, коли ви чуєте, як хлопці працюють".

Не оприлюднюйте мапи, які знаходите в покинутій російській техніці та на розбитих командних пунктах окупантів. Віддавайте, будь ласка, їх нашим військовим. Хай використовують, щоб ворог страждав, - додав він.

Зеленський каже, що російські війська зараз завдали Україні у сотні разів більших руйнувань, ніж Донбасу за вісім років війни:

І постраждали найбільше території саме Донбасу, прикордонних областей на російському напрямку, Київська область та південь України. Постраждали найбільше саме ті території, про які російські пропагандисти завжди говорили як про місце проживання особливо близьких для Росії людей.

На його думку, мабуть, немає такої неядерної зброї, яку б окупанти ще не застосували проти наших мирних людей.

Нагадаємо, в результаті військового вторгнення росії, Україні було завдано збитків на мільйони гривень. Вони можуть бути стягнуті у вигляді репарацій - грошових чи натуральних.

Читайте також