Windows оновлюватиметься без перезавантаження: Microsoft вирішила позбутися застарілого підходу

У тестовій збірці Windows 11 Dev Build 26058 з'явився механізм hot patching для встановлення оновлень операційної системи без перезавантаження комп'ютера
Windows оновлюватиметься без перезавантаження: Microsoft вирішила позбутися застарілого підходу
Windows 11 (Фото з сайту компанії)
27 Лютого 2024, 14:39
читать на русском

Якщо є одна річ, яку користувачі ненавидять у Windows, так це оновлення Windows, які переривають ваш робочий процес або ігровий сеанс спливаючим вікном із проханням перезавантажити комп’ютер і завершити встановлення оновлення безпеки. Це відбувається принаймні раз на місяць, оскільки саме так часто Microsoft розгортає оновлення системи безпеки для ПК.

Компанія Microsoft прийняла рішення позбутися застарілого підходу, коли оновлення будь-якої версії Windows вимагало перезавантаження різної тривалості, інформує Windows Central.

У тестовій збірці Windows 11 Dev Build 26058 з’явився механізм hot patching для встановлення оновлень операційної системи без перезавантаження комп’ютера. Так, усі нововведення в ОС реалізовуватимуться миттєво.

Проте, як стверджують у Microsoft, перезавантажуватися після оновлень все ж інколи доведеться, зокрема, коли виходять більш крупні апдейти. Однак, за "ідеального розкладу" користувачеві знадобиться перезавантажувати систему заради оновлень тільки чотири рази на рік.

Випуск оновлень методом hot patching почнеться одночасно з випуском Windows 11 24H2 восени. Як уже підтверджено, Microsoft не планує випускати нову ОС у 2024 році. Замість неї вийде велике оновлення для Windows 11 з акцентом на штучний інтелект.

Нагадаємо, Windows 12 вийде восени 2024 року – робота над "дванадцяткою" перебуває на активній стадії. До кінця 2024 року оновлення отримає тільки частина користувачів, а масове розгортання нової ОС намічено на "весь" 2025-й.

1