Як держслужбовцям виїхати за кордон під час війни: інструкція

Потрібне посвідчення про відстрочку від призову
Як держслужбовцям виїхати за кордон під час війни: інструкція
Поліція, перевірка документів, автомобіль Фото: https://t.me/patrolpolice_ua/1573
18 Серпня 2022, 22:12
читать на русском

Держслужбовці під час дії в Україні воєнного стану можуть поїхати за кордон, однак є певні умови.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Виїзд за кордон держслужбовців

Зазначається, що у разі виїзду з України військовозобов’язаних, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час такі особи крім документів, зазначених у статті 2 Закон України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", мають також надати:

Для відрядження:

  • документи, що підтверджують службове відрядження (постанова КМУ від 12 квітня 2022 р. № 440),
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р) або витяг з наказу Міністерства економіки (згідно з пунктом 5 постанови Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194 "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану").

Для відпустки:

  • документи, що підтверджують відпустку;
  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (розпорядження КМУ від 8 серпня 1995 р. № 493-р).

Крім документів, зазначених у статті 2 Закон України "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України", у разі виїзду за кордон вони мають також надати:

  • у відрядження – документи, що підтверджують службове відрядження, посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік або витяг з наказу Міністерства економіки;
  • у відпустку – документи, що підтверджують відпустку, посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік.

Нагадаємо, чоловіки, дружини яких проходять дійсну військову службу, мають право виїхати з України під час дії воєнного стану за умови, якщо на утриманні подружжя є діти віком до 18 років.

1