Як діяти під час обвалу будівлі внаслідок вибуху: основні правила від МВС

Українців вкотре закликають не ігнорувати повітряні тривоги
Як діяти під час обвалу будівлі внаслідок вибуху: основні правила від МВС
Обвал багатоповерхівки в Дніпрі внаслідок атаки 14 січня
16 Січня 2023, 10:14
читать на русском

У зв`язку із ракетним терором росії міністерство внутрішніх справ нагадало основні правила безпечної поведінки при обвалі будинку внаслідок вибуху.

▪️якнайшвидше залиште будівлю, але не на ліфті. Спробуйте попередити сусідів про небезпеку обвалу. Зберігайте спокій та не створюйте тисняву під час спуску сходами. Відійдіть від будинку якомога далі.

▪️якщо будівлю залишити неможливо: тримайтеся якомога далі від вікон та балкону. За можливості перекрийте воду, газ та знеструмте приміщення; розмістіться у куті, біля отвору дверей, між балками, каркасами або під столом.

▪️якщо ви опинилися під завалами: кличте на допомогу, намагайтеся вивільнити руки та ноги. За можливості телефонуйте 101. Можете спробувати розбирати навколо себе завал, але не чіпайте те, на чому все тримається. В очікуванні допомоги за можливості стукайте по трубах чи батареях.

Крім того, у МВС нагадали, що під час обстрілів найрозумнішим рішенням є спуститися у спеціально облаштовані укриття, або, якщо їх поблизу нема, до підвалів будинку.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги можна безпечно заховатися вдома, практично всі будинки витримають уламки, тому найбезпечніше місце в будинку - подалі від вікон.

1