Як дізнатися новини без світла та інтернету: корисні лайфхаки

Можна скористатися пунктами незламності або ж слухати радіо
Як дізнатися новини без світла та інтернету: корисні лайфхаки
Радіоприймач
19 Січня 2023, 22:22
читать на русском

Через військову агресію РФ в Україні тривають бойові дії, а ракетні удари ворога пошкоджують об'єкти критичної інфраструктури. В умовах відключення світла зникає мобільний зв'язок та інтернет, а разом з ними – можливість дізнатися новини.

Як можна дізнатися новини навіть під час блекауту, пише РБК-Україна.

Радіо

При відсутності світла можна увімкнути радіо в автомобілі, на смартфоні або у портативному радіоприймачі. Шукайте "Українське радіо" (Суспільне) у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні (або на середніх хвилях на старих приймачах).

Трансляцію "Українського радіо" здійснюють "Промінь" та деякі комерційні радіостанції, наприклад, Хіт FM та Мелодія. Необхідно знайти частоти у FM-діапазоні на середніх та коротких хвилях для вашого регіону на сайтах станцій.

Соцмережі

Можна заздалегідь підписатися на офіційні канали органів місцевої влади, а також сектори безпеки та оборони в Telegram – мер міста, обласна військова адміністрація (ОВА).

За умови слабкого сигналу мобільного інтернету на смартфоні можна переглядати новини у Telegram-каналах.

Також варто підписатися на офіційні сторінки у соціальних мережах та месенджерах – у Facebook та Viber.

Під час налаштування повідомлень слід відключити автоматичне завантаження відео та фото, залишити лише необхідні канали. Так можна знизити навантаження на мережу.

Телебачення

Якщо у вас є зв'язок, то переглянути новини можна на онлайн-платформах - у додатку "Дія", на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV.

При нестабільному інтернеті, від перегляду ТБ та відеоконтенту слід відмовитися. Також не варто підвантажувати онлайн-ігри та відео у соціальних мережах - це створює додаткове навантаження на роботу операторів зв'язку.

"Пункти незламності"

Заздалегідь варто вивчити карту "Пунктів Незламності", де можна підзарядити гаджети, підключитися до Інтернету та зігрітися.

Якщо у вас повністю пропаде зв'язок та інтернет – у цих місцях телефон можна завжди зарядити.

Читайте також