Як дізнатися про призначення субсидії онлайн: пояснення Мінсоцполітики

Інформація у державному реєстрі оновлюється щомісяця
Як дізнатися про призначення субсидії онлайн: пояснення Мінсоцполітики
Субсидії, пільги, розрахунки
3 Грудня 2022, 11:12
читать на русском

Українці можуть перевірити призначення житлової субсидії за даними Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій онлайн, скориставшись сайтом ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України".

Про це йдеться на сайті підприємства.

Так, інформацію про стан субсидії в домогосподарстві за даними Єдиного державного реєстру отримувачів субсидій Міністерства соціальної політики можна знайти безпосередньо на сайті.

Для цього необхідно ввести у відповідному полі свою область, обрати населений пункт, вулицю, номер будинку і квартири. Для користувачів доступна інформація про те, чи призначено субсидію, про термін, на який призначено субсидію, про суми щомісячних нарахувань, а також, де міститься особиста справа – назва органу соціального захисту населення.

Зокрема, можна побачити загальну суму призначеної субсидії з ЖКП за різні роки — окремо за неопалювальний та опалювальний періоди.

Інформація в реєстрі оновлюється один раз на місяць – на початку місяця за попередній місяць.

Варто також зазначити, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:

  • на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Нагадаємо, щоб отримувати субсидії під час опалювального сезону, українцям потрібно вчасно подати заявку. Якщо в терміни не вкластися, допомогу призначать не від початку сезону.

Читайте також