Як довго триватимуть дощі в Україні: прогноз Укргідрометцентру

Новий дощовий циклон прийде в Україну вже завтра, 27 жовтня
Як довго триватимуть дощі в Україні: прогноз Укргідрометцентру
Дощ (Фото: МедіаТОР)
26 Жовтня 2023, 15:36
читать на русском

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, скільки ще часу будуть продовжуватимуться дощі в Україні.

"Дійсно, на територію України зараз прийшов циклон з системою атмосферних фронтів. І, відповідно, зараз у багатьох регіонах у нас дощ. Найменше опадів зараз хіба що на півдні - Одеська, Миколаївська, Херсонська області. А на решті території, звичайно, у нас майже скрізь дощі різної інтенсивності", - сказала вона в інтерв'ю Radio NV.

Вона нагадала, що у багатьох областях вчора було оголошено перший рівень небезпеки.

"Надалі вже дощ буде трошки стихати. Сьогодні його інтенсивність вже зменшиться. Але розслаблятися ще зарано, тому що потім, вже 27-28 [жовтня] знову приходить черговий атмосферний фронт з південного заходу. Навіть черговий циклон з атмосферними фронтами з південного заходу. Спочатку його вплив відчує Закарпаття, Карпати, західні області, а потім він вже зміститься до центральних і північних областей", - розповіла Птуха.

За її словами, черговий циклон переважно виражатиметься у вигляді дощу.

"Звичайно, окремі пориви вітру також будуть. Але якогось різкого похолодання - не [відбудеться], тому що в його системі немає холодного повітря", - додала вона.

Нагадаємо, до кінця тижня в Україні збережеться високий температурний фон завдяки впливу теплих повітряних мас з південної частини Європи. Найвищі показники очікуються у західних, центральних та південних областях країни. Атмосферні фронти спричинять випадання опадів різної інтенсивності по всій території. Вночі та вранці у центральних, західних та південних регіонах будуть тумани.

1