Як купити валюту онлайн в Приватбанку та Монобанку: інструкція

Для здійснення операцій необхідно мати валютну картку
Важливо
Як купити валюту онлайн в Приватбанку та Монобанку: інструкція
Валюта, долари Фото: Alexander Mils pexels.com
30 Серпня 2023, 15:29

НБУ дозволив українцям купувати валюту онлайн без додаткових умов, як це було з початку повномасштабної війни. Цією послугою вже можна скористатися у Монобанку та в Приватбанку.

У Монобанку валюту можна купити за курсом 37,44 грн за долар та 40,89 грн за євро. Для здійснення операції необхідно зайти до валютної картки, ввести необхідну суму (пам'ятаємо про обмеження) і після цього вона з'явиться на вашому рахунку.

Як оформити валютну картку Монобанку

  • встановіть додаток банку та подайте заявку на видачу гривневої картки (для тих, хто раніше не користувався послугами цього банку),
  • пройдіть верифікацію (зустріч із представником Монобанку),
  • авторизуйтеся в програмі,
  • активуйте картку (поповнити рахунок або сплатити будь-яку з покупок),
  • відкрийте меню "Карти та рахунки" (потягти за відповідну іконку у верхній частині екрана), виберіть "Відкрити картку або рахунок",
  • у наступному меню перейти до розділу "Карти". Вказати бажану валюту майбутньої картки. Вибрати "Відкрити".

Державний ПриватБанк відновив послугу продажу валюти онлайн через Приват24. Сервіс запрацював після рішення НБУ дозволити банкам продавати населенню безготівкову валюту в обсязі 50 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомляє пресслужба банку.

Як повідомив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко, продаж валюти онлайн здійснюється за поточним картковим курсом банку.

Станом на 30 серпня цей курс складає 37,45 гривні за долар та дещо нижчий за середній курс на готівковому ринку України (38 гривень за долар). Продати валюту банку можна за офіційним курсом НБУ - 36,57 гривні за долар.

Щоб купити валюту у Приват24 треба зайти у меню "Перекази на картки" вибрати гривневу картку, з якої будуть списані кошти та картку в доларах США чи євро, на яку буде зарахована валюта.

Якщо клієнт не має валютної картки, інтернет-картку в доларах або євро можна оформити безкоштовно в Приват24 за кілька хвилин.

Нагадаємо, в Україні дозволили банкам продавати безготівкову іноземну валюту без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції.